کشور کانادا با مساحت ۹۹۸۴۶۷۰ کیلومتر مربع، پس از روسیه، دومین کشور وسیع جهان است. جمعیت آن تنها حدود چهل میلیون نفر است، به همین دلیل تراکم جمعیت در این کشور کم و محله ها فاصله ی زیادی از یکدیگر دارند. کانادا، شمالیترین کشور قاره آمریکاست و تنها به یک همسایه (ایالات متحده آمریکا) محدود می شود. منطقه سردسیر این کشور که در شمال کانادا و نزدیک مرزهای آمریکا قرار دارد، به عنوان منطقه سردسیر این کشور شناخته می شود. زمین وسیع، بارندگی مناسب و بهره برداری مناسب کانادا، این کشور را به یکی از کشورهای پیشرفته در تولید و صادرات محصولات کشاورزی و منابع طبیعی تبدیل کرده است.
کانادا دارای فراوانی معادن و ذخایر طبیعی است و از این منظر، جایگاه خاصی در جهان دارد.
با وجود آنکه از استقلال کانادا حدود یکصد سال نگذشته است و هنوز هم فرماندار کل این کشور توسط ملکه یا پادشاه انگلستان تعیین می شود، اما در این بازه زمانی کوتاه، رشد و پیشرفت مناسبی داشته است. آنقدر که این کشور به گروه G8 (کشورهای پیشرو صنعتی جهان) پیوسته است. علاوه بر این، دانشگاهها و مراکز پژوهشی کانادا از اعتبار بالایی در جهان برخوردار هستند. وسعت، جمعیت کم، پایداری سیاسی و اجتماعی و درآمد سرانه بالا، از مواردی است که تعداد زیادی از انسان ها از سراسر دنیا، شامل ایران، برای انتخاب تحصیل در کانادا، اقامت در کانادا، سرمایه گذاری در کانادا و مهاجرت به کبک، این کشور را انتخاب می کنند. در حال حاضر، بومیان اولیه، کمترین درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهند.
به دلیل وجود تعداد زیادی ایرانیان در کانادا و وجود روابط گرم و ارتباطات محکمی با این کشور، خانواده و دوستان، امیدواریم که ارتباطات بین دو کشور، به صورت منطقی و با احترام متقابل، ادامه و گسترش یابد و هر دو کشور بهره مند شوند.
نام رسمی: کانادا
پایتخت کانادا: اتاوا
بزرگترین شهر کانادا: تورنتو
نوع حکومت در کانادا: دولت فدرال چند حزبی پارلمان با دو مجلس قانون گذاری
رئیس کشور کانادا: پادشاه انگلستان
رئیس دولت: نخست وزیر – جاستین ترودو (از سال ۲۰۱۵)
تاریخ استقلال کانادا: اول ژوئن 1867 از انگلیس
روز ملی کانادا: اول ژوئن
زبان های رسمی در کانادا: انگلیسی-فرانسوی
واحد پول: دلار کانادا
شهرهای مهم کانادا
شهرهای مهم و بزرگ کانادا از سمت غرب به شرق عبارتند از: ونکوور (استان بریتیش کلمبیا)، ادمونتون، کلگری (استان آلبرتا)، ساسکاتون (استان ساسکاچوان)، وینیپگ (منیتوبا)، تورنتو، اتاوا (استان انتاریو)، مونترآل (استان کبک)، فردریکتون (استان نیو برانزویک)، شارلوتتاون (استان جزیره پرنس ادوارد)، هلیفکس (استان نوا اسکوشیا)، سینت جانز (استان نیوفاندلند).
بنابر آمار سال ۲۰۲۰، کانادا با توجه به وسعت زیادش جمعیت کمی دارد، به طوری که، در هر کیلومتر مربع از خاک کانادا، به طور متوسط، ۴ نفر زندگی می کنند (دویست و بیست و هشتمین کشور). تراکم جمعیت در نقاط مختلف این کشور، متفاوت است. بیشتر کاناداییها در شهرهای جنوبی زندگی می کنند و حدود سه چهارم از جمعیت این کشور در 300 کیلومتری مرز آمریکا ساکنند. بزرگترین مراکز شهری در استان های کبک و انتاریو واقع شده اند که حدود دو سوم از کل جمعیت کانادا در این مناطق زندگی می کنند. در چند سال اخیر، جمعیت کانادا به سوی غرب کشور متمایل شده است. استان های بریتیش کلمبیا و آلبرتا از این تغییر مکان، سود می برند و رشد جمعیت بسیار خوبی مشاهده می شود. کانادا دارای بالاترین میزان پذیرش مهاجرتی در جهان است.
دولت کانادا به یکی از دلایل زیر به ورود مهاجران رضایت می دهد:
- پیوستن به خانواده و اقوام نزدیک.
- مسائل انساندوستانه در خصوص پناهندگانی که نیاز به اسکان مجدد دارند.
- دلایل اقتصادی و علمی.
محیط چند فرهنگی و بینالمللی
کانادا سنت دیرینه در زمینه چند فرهنگی بودن دارد و بیشترین تعداد زبان در دنیا در در کانادا صحبت میشود. همچنین بیشترین فستیوالها و جشنها در کانادا برگزار میشود.
کشور دو زبانه
همه چیز در کانادا دو زبانه است، از فرهنگ گرفته تا تاریخ و قوانین و سیستم آموزشی. کانادا کشوری است که به زبانها اهمیت میدهد و هر فردی در کانادا میتواند در عین حال که زبان خود را حفظ میکند یکی از زبان های انگلیسی و فرانسوی را یاد گرفته و در محیط های عمومی استفاده کند.